Binnenkort gaan de leerlingen van LT6 naar het middelbaar. De voorbije periode hebben ze dan ook uitgebreid kennis gemaakt met het secundair onderwijs. Ze deden heel wat activiteiten om zich voor te bereiden op die moeilijke keuze die hen te wachten staat.

Zo speelden ze op donderdag 28/2 het grote studiekeuzespel. Iedereen kreeg een pion en een naam van een leerling. Ook kreeg iedereen een bord om de interesse van zijn leerling op te leggen. Op het bord stonden rode, gele en oranje vakjes. Op de vakjes stonden ook tekeningetjes. Die tekeningetjes zorgden er voor dat ze heel wat informatie kregen: de interesse van je leerling, mogelijke richtingen, puzzelstukjes met de structuur van het middelbaar ... Pionnen werden verzet, puzzels werden gemaakt, interesses verzameld. Tegen het einde van het spel moesten de kinderen aan de van de verzamelde interesses, een studiekeuze kiezen. Het was een leuk en leerrijk spel.

Daarnaast zijn ze ook een middelbare school gaan bezoeken. Zo trokken ze op maandag 11/3 met de lijnbus naar het Sint-Jozef Instituut in Kontich. Na een ritje van 20 minuten waren ze er. Een vriendelijke mevrouw gaf eerst een woordje uitleg over het secundair onderwijs. Nadien mochten ze hun handen uit de mouwen steken en enkele proefjes doen. Dat was leuk en interessant! Na het verklaren van de proefjes was het tijd om wat te ontspannen. De leerlingen kregen een drankje en mochten dan wat spelen. Dit vonden ze super leuk. Er waren namelijk pingpongtafels en een biljart. Tenslotte kregen de kinderen nog een rondleiding. Aan de hand van foto’s verkenden we de middelbare school. We kwamen langs de sportzaal, de lockers, allerlei afdelingen ... De tijd vloog voorbij! Het was heel snel weer tijd om terug te keren naar onze school!

studiekeuze01_small.jpg studiekeuze02_small.jpg studiekeuze03_small.jpg studiekeuze04_small.jpg studiekeuze05_small.jpg
studiekeuze06_small.jpg studiekeuze07_small.jpg studiekeuze08_small.jpg studiekeuze09_small.jpg studiekeuze10_small.jpg
studiekeuze11_small.jpg studiekeuze12_small.jpg studiekeuze13_small.jpg studiekeuze14_small.jpg studiekeuze15_small.jpg
studiekeuze16_small.jpg studiekeuze17_small.jpg studiekeuze18_small.jpg studiekeuze19_small.jpg studiekeuze20_small.jpg
Page:[1] [2] [3]

Photo album created with Web Album Generator